Melding beroepsziekten

Beroepsziekten en arbeidsgebonden aandoeningen worden door onze bedrijfsartsen bij het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB) gemeld. Wij melden dit door middel van het elektronische meldingsformulier op de website van het NCvB. Tevens wordt de leidinggevende middels de voortgangsrapportage hierover geïnformeerd.

Profiel van onze Bedrijfsartsen / Arboconsultants

Specialist

Onze bedrijfsartsen en Arboconsultants zijn zeer ervaren bedrijfsgezondheid specialisten met een brede kennis van arbeidsprocessen vanuit een medisch maar zeker ook vanuit bedrijfsmaatschappelijk oogpunt. Door hun ervaring hebben ze naast een natuurlijke en charismatische uitstraling ook een empatische grondhouding die hen in staat stelt een evenwichtige rol te spelen op het speelveld van de bedrijfsgezondheid.

Sparringpartner

De ervaringen met re-integratie, het herkennen van de diverse soorten verzuim, de aard en oorzaak daarvan, en de verkregen inzichten in de diverse werk(vloer) of privé situaties zijn de peilers waarop zij hun expertise stoelen. Zij zijn gewend om een adviserende rol te spelen pro- dan wel reactief, en zijn een sparring partner voor leidinggevende en de gemeentelijke organisatie. Door de directe en persoonlijke benadering ontstaat een open en goede werksfeer tussen deze arbodienstverleners en gemeente.

Alert en betrokken

Dit resulteert in een hoge mate van betrokkenheid bij de organisatie en een snelle en adequate response op gesignaleerde al dan niet werkgerelateerde verzuimtrends. Dit doen zij vanuit directe observaties en gesprekken en laten de casuïstiek onderbouwd worden door de cijfers uit de dossiers.Zij laten geen onnodige tijd verstrijken, geven helder en concreet aan wat er gedaan moet worden en geven tips en adviezen aan leidinggevenden over gespreks- en motivatie technieken.

Vertrouwenspersoon

Daarnaast zijn ze een vertrouwenspersoon voor de medewerkers, zeer toegankelijk via open spreekuren en directe telefoonlijnen of e-mail. Ze hebben een zorgvuldig oog voor privacy en privé omstandigheden en geven naast specifieke adviezen en aanwijzingen, ook informatie over gezondheids bevorderende leefgewoontes die verzuim kunnen voorkomen.

In dit samenspel tussen leidinggevende(n) en werknemer(s) zijn zij er in gespecialiseerd om de soms ogenschijnlijke tegenstellingen om te smeden in een gezamenlijke solidaire verantwoordelijkheid voor gezondheidsoptimalisatie op de werkvloer. Het is teamwork en de spanning hoort te zitten in de uitdagingen van het werk, niet in de onderlinge verhoudingen.

Meer weten over ons? Klik dan hier

Waarom arbodiensten.nl?

  • Eén aanvraag, meerdere offertes
  • Vrijblijvend, dus geen verplichting
  • Snel en makkelijk
  • Onafhankelijk
  • Op u afgestemd

Arbodiensten offertes aanvragen:

Hoeveel medewerkers heeft uw bedrijf?

Voor welke diensten wilt u graag offertes ontvangen?

Arbodienstverlening

Bedrijfsarts/Arboarts

Arboconsultant

Uw naam

Uw e-mailadres (verplicht)*

Uw telefoonnummer

Speciale wensen

loading

Website laten maken? SiteToGo.nl